EVENEMENTS

 

ESDEVENIMENTS



La FCCCN organise périodiquement des rencontres de chorales.

Il s'agit de trobades et de concerts.

Le rendez vous incontournable des chorales affiliées est la "DIADA", prévue pour être organisée tous les 2 ans, mais qui,  en réalité, peut se renouveler 2 ans de suite selon les  disponibilités des structures d'accueil nécessaires (accueil de plus de 600 personnes sur une journée complète, restauration incluse).

- la 1ère DIADA  a eu lieu à Banyuls sur Mer, le 10.05.2009

- la seconde a eu lieu le 09.05.2010 à Arles sur Tech

- la 3ème s'est déroulée à Prades le 13.05.2012

- la 4ème a pu avoir lieu à Perpignan le 28.04.2013

- la 5ème est revenue à Banyuls sur Mer, le 10.05.2015

- la 6ème a eu lieu à Prades, le 14 mai 2017

- la 7ème a eu lieu à Saint Cyprien, le 20 octobre 2019

 

 

La FCCCN organitza periòdicament encontres de corals.

Es tracta de trobades i de concerts.

La cita essencial dels cors afiliats és la "DIADA" que té lloc cada dos anys, però en realitat pot ser renovada per dos anys consecutius segons la disponibilitat de les estructures d'acolliment necessàries (acolliment de més de 600 persones per un dia sencer, àpats inclosos).

 

- la primera  DIADA  fou celebrada a Banyuls de la Marenda el 10/05/2009

- la segona fou celebrada el 09/05/2010 a Arles de Tec

- la tercera fou celebrada a Prada el 13/05/2012

- la quarta fou celebrada a Perpinyà el 04/28/2013

- la cinquena fou celebrada a Banyuls de la Marenda el 10/05/2015.

- la sisena fou celebrada  a Prada, el 14/05/2017

 - la setena fou celebrada a Sant Cebrià el 20/10/2019

 

 





7ème Diada de la Fédération de Cors de Clavé de Catalogne Nord, à Saint Cyprien, le 20.10. 2019

Annonce diada St Cyprien

dans l'Indépendant

 

et article paru dans l'Indépendant le 27 octobre 2019



AUTRES EVENEMENTS


Participation au 43ème Aplec Caramellaire de Sant Julià de Vilatorta, le 24 avril 2022, avec la participation de la chorale "A tous choeur" de Ponteilla-Nyls, affiliée à la Fédération.

 

http://www.canaltaronja.cat/osona/en-imatges-caramelles-del-roser-de-sant-julia-de-vilatorta-2022/


Participation au 41ème Aplec Caramellaire de Sant Julià de Vilatorta, le 8 avril 2018, avec la participation de la chorale Solstici, affiliée à la Fédération.

 


Participation au 40ème Aplec Caramellaire de Sant Julià de Vilatorta, le 23 avril 2017.

Remise des récompenses.

Le 23 avril 2017, le Cor Josep Anselm Clavé a été invité à participer au 40ème Rassemblement Caramellaire de Sant Julià de Vilatorta dans la province de Barcelone. Les Caramellaires sont des chanteurs qui  interprètent des caramelles, chants traditionnels populaires religieux (fête de la résurrection du Christ)  ou profanes (collecte des œufs) chantés en Catalogne.

 

Chaque année, le Dimanche suivant Pâques,  les membres de la confrérie des Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta parcourent le centre-ville pour chanter « les Goigs del Roser » dans les rues et les places. Ils sont revêtus de leur traditionnelle  longue cape noire ou bordeaux, coiffés de chapeaux  hauts- de-forme et tiennent dans leur main un imposant bâton surmonté de l’image de la Vierge del Roser. Ils sont suivis par des chorales représentatives des territoires de Catalogne Sud et, cette année, par le Cor J. A.  Clavé, qui interprètent, aussi, à tour de rôle, des  « Goigs » traditionnels.

 

Après un petit déjeuner chaleureux et gourmand avec « xocolatada », « cocas » et vin doux, offerts par la Municipalité de Sant Julià de Vilatorta, le signal du départ est donné par un premier chant des « Caramelles del Roser» et par les « Goigs dels Ous » interprété par le Cor J. A.  Clavé, dirigé par Chantal Joubert.

 

La procession s’est terminée à midi sur la « Plaça Major » et  c’est sous un soleil de plomb que les chorales y ont donné leur concert, en interprétant des œuvres de leurs répertoires respectifs. Chacune s’est exprimée avec ferveur et talent dans un élan de fraternité et de joie. La prestation du Cor de Clavé, toujours dirigé avec brio par Chantal Joubert, a été très appréciée par le public catalan.

 

La journée s’est prolongée par un repas succulent et convivial, ponctué par les chants joyeux et spontanés des participants. Elle s’est terminée, selon la tradition, par le « Cant dels Adeus » entonné par tous.


Première commémoration du buste de Josep Anselm CLAVE à ARLES sur Tech, le 15 mai 2016


2 ans après l'inauguration du buste de Josep Anselm Clavé (voir texte ci-dessous), une première commémoration a eu lieu sur la place du Couvent où son buste a été érigé à Arles sur Tech.

Ce 15 mai 2016, en présence du Président de la Fédération des Cors de clavé de Catalogne Sud, un représentant de l'Agrupació des chorales de "les comarques gironines et des autorités locales, c'est à Michel MIR, Président de la Fédération des Cors de Clavé de Catalogne Nord, que revenait l'honneur de rappeler l'histoire de cet humaniste catalan capable aujourd'hui de rendre possible le rassemblement de choristes animés simplement d'un esprit de partage et de convivialité.

Il faut noter aussi la maîtrise de l'organisation de cette journée, toute à l'initiative de la chorale Sang et Or d'Arles, qui s'est terminée, en fin d'après-midi, par le 1er APLEC de choristes, au centre "pleine nature de la Baillie".

   ALTRES ESDEVENIMENTS


Participació al 43è Aplec Caramellaire a Sant Jul de Vilatorta, el 24 d'abril de 2022, amb la participació del cor "A tous choeur", de Pontellà-Nyils, afilat a la Federació. 

 

 

 


Participació al 41è Aplec Caramellaire a Sant Jul de Vilatorta , el 8 d'abril de 2018, amb la participació del cor Solstici, afilat a la Federació. 

  


Participació al 40è Aplec Caramellaire a Sant Jul de Vilatorta , el 23 d'abril de 2017. Remesa  dels premis.

El 23 d'abril de 2017, el Cor Josep Anselm Clavé va ser convidat a participar al 40è Aplec Caramellaire de Sant Julià de Vilatorta a la província de Barcelona.

Els Caramellaires són cantants que interpreten caramelles, cançons tradicionals populars, religioses (festa de la resurrecció del Crist) o profanes (recollida d'ous), cantades a Catalunya.

 

Cada any, el diumenge de Pasqua Florida, els confrares de les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta recorren el nucli antic del poble per cantar els Goigs del Roser pels carrers i les places.

Van vestits amb la llarga capa de color negre o granat i amb el barret de copa  i tenen a les mans el bordó coronat per la imatge de la Mare de Déu del Roser.

Són seguits pels cors representatius de totes les comarques de Catalunya Sud - enguany també pel Cor J. A. Clavé - que interpreten, els uns després dels altres, els "Goigs" tradicionals.

 

Després d'un esmorzar simpàtic i deliciós amb xocolatada, coques i vi dolç, oferts per l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, el senyal de marxa va ser donat per una primera cançó de la Confraria de les Caramelles del  Roser i pels Goigs dels Ous interpretats pel Cor J. A. Clavé, dirigit per Chantal Joubert.

 

La processó va acabar al migdia a la Plaça Major i, sota un sol ardent, els cors van donar el seu concert, interpretant obres dels seus propis repertoris, cadascú amb fervor i talent en una explosió d'alegria i de germanor.

La intervenció del Cor J.A. Clavé, com sempre dirigit brillantment per Chantal Joubert, va ser molt apreciada pel públic català.

 

Un àpat deliciós i amistós va seguir, ritmat pels cants alegres i espontanis dels participants. El dia es va acabar, segons la tradició, pel "Cant dels Adéus" cantat per tots.

 


Primera commemoració del bust de Josep Anselm CLAVE a ARLES de Tec, el 15 de maig de 2016


2 anys després de la inauguració del bust de Josep Anselm Clavé (veure text més a baix), una primera celebració va tenir lloc a la plaça del convent d'Arles de Tec on el seu bust va ser erigit.

Aquest 15 de maig del 2016, en presència del President de la Federació dels Cors de Clavé de Catalunya Sud, d'un representant dels cors de l' Agrupació de les Comarques Gironines i d'alguns oficials locals, és Michel Mir, president de la Federació dels Cors de Clavé de Catalunya Nord, que va tenir l'honor de recordar la història de l'humanista català capaç de fer avui possible l'aplec de cantants  senzillement desitjosos de compartir i de conviure.

Cal subratllar també  l'organització notable d'aquest dia, tot a la iniciativa del cor Les  Sang et Or d'Arles, que va acabar, a la tarda, pel primer aplec de coristes,  al centre "pleine nature de la Baillie". 

 

 



Inauguration du premier buste de Josep Anselm Clavé en Catalogne Nord le 26 octobre 2013


 

 Le Président de la "Federació de Cors de Clavé", Josep Cruells, a inauguré le 26 octobre 2013, à Arles sur Tech (Vallespir), le premier monument dedié à Josep Anselm Clavé en Catalogne Nord.

 

Environ 300 personnes ont assisté à cette cérémonie, notamment,  Mireia Hernández, député adjoint à la culture de la Diputació de Barcelona, Jean-François Gauby, directeur de la Maison de la Generalitat à Perpignan, René Bantoure, maire d'Arles, Josep Cruells, Josep Mateus et Isidre Olivella, président, vice-président et secrétaire de la Federació de Cors de Clavé, René Ala, président de la Communauté de communes du Haut Vallespir, Alexandre Reynal, vice-président du Conseil Général des Pyrénées Orientales, Marcel Mateu, vice-président du Conseil Régional du Languedoc Roussillon, Pierre Aylagas, député du département des Pyrénées Orientales,  Germinal Monge et Paul Roig, président et vice-président de la Federació de Cors de Clavé de Catalunya Nord,  Jean-Claude Pagès, Jean-Louis Virgili et Robert Dalos, présidents de la Chorale "Les Sang et Or d'Arles".

 

Pour clore cette inauguration, la "Coral de la Garriga" a interprété “Les Flors de maig” de J.A Clavé et la Sardane "L’Empordà". La chorale "Les Sang et Or" d’Arles sur Tech, accompagnée par les membres de la "Macro Coral Catalunya Nord", a interprété la sardane "En el Vallespir", "Evocació al Pirineu" et “Cançó d’amor i de guerra”.

Inauguració del primer bust de Josep Anselm Clavé a  Catalunya Nord el 26 octubre del 2013


 

 El President de la Federació de Cors de Clavé, Josep Cruells, va inaugurar el 26 d'octubre del 2013, a Arles de Tec (Vallespir), el primer monument dedicat a Josep Anselm Clavé a Catalunya Nord.

 

Aproximadament  300 persones van assistir a la cerimònia, en particular Mireia Hernández, membre adjunt de la cultura de la Diputació de Barcelona, Jean-François Gauby, director de la casa de la Generalitat a Perpinyà, René Bantoure, batlle d'Arles, Josep Cruells, Josep Mateus i Isidre Olivella, president, vice-president i secretari de la Federació de Cors de Clavé, René Ala, president de la Comunitat de les comunes d'Alt Vallespir, Alexandre Reynal, vice-president del Consell general de Pirineus Orientals, Marcel Mateu, vice-president del Consell regional de Llenguadoc-Rosselló, Pierre Aylagas, diputat del departament dels Pirineus Orientals, Germinal Monge i Pau Roig, president i vice-president de la Federació de Cors de Clavé de Catalunya Nord, Jean-Claude Pagès, Jean-Louis Virgili i Robert Dalos, presidents de la Coral "Les Sang et or" d'Arles.

 

Per cloure aquesta inauguració, la Coral de la Garriga va interpretar "Les Flors de Maig" de J.A. Clavé i la sardana "L'Empordà". El cor "Les Sang et Or" d'Arles de Tec, acompanyat pels membres de la Macro coral de Catalunya Nord, va interpretar la sardana "En el Vallespir", "Evocació al Pirineu" i "Cançó d'amor i de guerra".